Post Page Advertisement [Top]


Η νέα έκδοση του Recipe Builder είναι μία ολοκληρωμένη εφαρμογή για επαγγελματίες μάγειρες και σεφ ώστε να κοστολογούν εύκολα τις συνταγές τους.


Κάνετε τα "μαγικά" σας στην κουζίνα καθημερινά, αλλά σκεφτήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να έχετε ένα ισχυρό εργαλείο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει και να αναδείξει όλες τις συνταγές σας και ταυτόχρονα να σας βοηθήσει να χτίσετε και να υπολογίσετε το κόστος της κάθε μίας ή ακόμη και να κοστολογήσετε ολόκληρα μενού;





Το Excel της Microsoft ως κατασκευαστής συνταγών και υπολογιστής κόστους


Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το Excel μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσετε τις συνταγές σας με τις πολλές επιλογές και λειτουργίες που προσφέρει.

Ξεκινάτε ορίζοντας ένα όνομα για τη συνταγή σας και ρυθμίζετε τον αριθμό των μερίδων που βγάζει η συγκεκριμένη συνταγή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε κάθε συστατικό της συνταγής (κάθε συνταγή μπορεί να έχει μέχρι 20 συστατικά) πιέζοντας το μικρό συν (+) κουμπί σε κάθε γραμμή και να ορίσετε μόνο την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες (μονάδες μέτρησης, κόστος ανά μονάδα, σύνολα και κόστος ανά μερίδα) συμπληρώνονται αυτόματα στη φόρμα από τον πίνακα υλικών που θα δούμε παρακάτω.


Η προσθήκη των υλικών στη συνταγή σας γίνεται εύκολα: όταν θέλετε να προσθέσετε ένα υλικό στη συνταγή σας, η εφαρμογή ανοίγει έναν πίνακα στον οποίο γράφετε τους πρώτους χαρακτήρες του υλικού σας και η εφαρμογή βρίσκει όλα τα υλικά που ξεκινούν ή περιέχουν τους χαρακτήρες, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνα.




Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 3 φωτογραφίες για τη συνταγή σας, και επίσης προαιρετικά, να συμπληρώσετε τα βήματα που απαιτούνται για το μαγείρεμα της συνταγής σας καθώς και σχόλια.

Στο τέλος της φόρμας υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει την τιμή πώλησης, το κόστος και το κέρδος σας από τη συγκεκριμένη συνταγή.



Πίνακας υλικών

Ο πίνακας αυτός είναι στην ουσία μία βάση δεδομένων που φιλοξενεί όλα τα υλικά σας. Όταν προσθέτετε ένα νέο υλικό, χρειάζεται να συμπληρώσετε το όνομά του, την ποσότητα στην οποία αγοράζετε αυτό το υλικό, τη μονάδα μέτρησης στην οποία το αγοράζετε καθώς και την τιμή αγοράς του. Στη συνέχεια, επιλέγετε τη μονάδα μέτρησης με την οποία χρησιμοποιείτε το υλικό στις συνταγές σας και η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα το κόστος ανά μονάδα χρήσης. Για παράδειγμα, αγοράζουμε ελαιόλαδο σε λίτρα αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας σε διάφορες μονάδες, όπως πχ ml, γραμμάρια, φλυτζάνια, ακόμη και κουταλιές της σούπας. Μπορείτε να έχετε ένα υλικό αποθηκευμένο στη βάση πολλαπλές φορές, ανάλογα με τη μονάδα χρήσης του, ώστε να επιλέγετε το κατάλληλο για την κάθε συνταγή σας.


Για να μπορεί η εφαρμογή να κάνει αυτόματα αυτές τις μετατροπές, συμπληρώνετε έναν πίνακα μετατροπών μονάδων, όπως για παράδειγμα τον πίνακα της παρακάτω εικόνας.





Βάσεις δεδομένων συνταγών και των συστατικών τους



Οι δύο αυτοί πίνακες φιλοξενούν όλες τις συνταγές καθώς και τα υλικά και τις αναλογίες τους για κάθε συνταγή. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ανοίξετε μία συνταγή, να κάνετε αλλαγές και να την αποθηκεύσετε εκ νέου. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μία συνταγή από την εφαρμογή.




Κοστολόγηση συνταγής

Σε αυτή την καρτέλα γίνεται η κοστολόγηση των συνταγών σας. Μπορείτε να συμπληρώσετε το κόστος εργασίας ανά ώρα και τη συνολική ώρα που απαιτείται για να παρασκευαστεί μια συνταγή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τα λειτουργικά έξοδα ή άλλα κόστη που καταλώνονται για κάθε συνταγή. Αφού συμπληρώσετε και το επιθυμητό περιθώριο κέρδους θα δείτε τις προτεινόμενες τιμές πώλησης και τα αναμενόμενα κέρδη ανά μερίδα και στο σύνολο της συνταγής σας. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε όλα τα παραπάνω, έτσι ώστε να συμπληρώνονται αυτόματα όταν ανοίξετε ξανά την ίδια συνταγή για κοστολόγηση.



Κοστολόγηση μενού συνταγών
Χρησιμοποιήστε αυτήν την καρτέλα για να πραγματοποιήσετε κοστολόγηση σε πολλαπλές συνταγές ταυτόχρονα. Πρώτα επιλέξτε μία συνταγή από τη λίστα. Ορίστε την ποσότητα (όλα τα άλλα πεδία υπολογίζονται αυτόματα, με την προϋπόθεση ότι έχετε εκ των προτέρων αποθηκεύσει την κοστολόγηση της επιλεγμένης συνταγής) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη" για να προσθέσετε τη συνταγή στο μενού. Μπορείτε να εκτυπώσετε το μενού ή / και να το εξάγετε σε μορφή PDF.



ΝΕΟ: Αναφορά ανάλωσης υλικών


Η αναφορά αυτή παρουσιάζει όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, τις ποσότητές τους και το κόστος τους, για επιλεγμένες συνταγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε σε μία λίστα τις συνταγές που χρησιμοποιήσατε σε μία ημέρα (ή σε μία εβδομάδα κτλ) και με το πάτημα ενός κουμπιού η εφαρμογή θα δημιουργήσει την αναφορά ανάλωσης υλικού όπως στο παράδειγμα της παραπάνω εικόνας.




Το Excel Recipe Builder είναι μια ισχυρή, αλλά φιλική προς το χρήστη εφαρμογή με εξαιρετικό value-for-money, γιατί θα καλύψει όλες τις ανάγκες σας για τη δημιουργία, την κοστολόγηση και την ευρετηρίαση των συνταγών σας. Η τιμή της εφαρμογής είναι 120 ευρώ εφάπαξ και δεν υπάρχει κάποιο ετήσιο ή άλλο κόστος.

Μπορείτε να παραγγείλετε άμεσα την εφαρμογή πληρώνοντας μέσω του PayPal, κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας για να μας στείλετε μήνυμα.






Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib