Post Page Advertisement [Top]





Μία από τις πιο δημοφιλείς και χρήσιμες εργασίες που μπορείτε να κάνετε με το Microsoft Excel είναι η παρακολούθηση των οικονομικών (budgeting). Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα φύλλο για τη διαχείριση του προϋπολογισμού σας, δείτε παρακάτω τις πιο χρήσιμες συναρτήσεις που θα χρειαστείτε.

Κάντε κλικ στον τίτλο κάθε συνάρτησης για να δείτε περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα από το Microsoft Support


Η συνάρτηση SUM προσθέτει τιμές. Μπορείτε να προσθέσετε μεμονωμένες τιμές, αναφορές κελιών ή περιοχές ή ένα συνδυασμό των τριών.

Για παράδειγμα:

=SUM(A2:A10) Προσθέτει τις τιμές στα κελιά A2:10.

=SUM(A2:A10; C2:C10) Προσθέτει τις τιμές στα κελιά A2:10, καθώς και τα κελιά C2:C10.


 
Χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση SUMIF για να αθροίσετε τις τιμές σε μία περιοχή, που θα ικανοποιεί τα κριτήρια που καθορίζετε. Για παράδειγμα, υποθέστε ότι σε μια στήλη η οποία περιέχει αριθμούς, θέλετε να αθροίσετε μόνο τις τιμές που είναι μεγαλύτερες από 5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τύπο: =SUMIF(B2:B25,">5")



Επιστρέφει τη μέγιστη τιμή ενός συνόλου τιμών.

Σύνταξη
MAX(αριθμός1; [αριθμός2]; ...)

Η σύνταξη της συνάρτησης MAX περιλαμβάνει τα παρακάτω ορίσματα:

Αριθμός1; αριθμός2; ...    Το όρισμα αριθμός1 είναι υποχρεωτικό, οι επακόλουθοι αριθμοί είναι προαιρετικοί. 1 έως 255 αριθμοί για τους οποίους θέλετε να βρείτε τη μέγιστη τιμή.



Επιστρέφει τον μικρότερο αριθμό σε ένα σύνολο τιμών.

Σύνταξη
MIN(αριθμός1; [αριθμός2]; ...)

Η σύνταξη της συνάρτησης MIN περιλαμβάνει τα παρακάτω ορίσματα:

Αριθμός1; αριθμός2; ...    Το όρισμα αριθμός1 είναι υποχρεωτικό, οι επακόλουθοι αριθμοί είναι προαιρετικοί. 1 έως 255 αριθμοί για τους οποίους θέλετε να βρείτε την ελάχιστη τιμή.



Η συνάρτηση COUNT μετρά τον αριθμό των κελιών που περιέχουν αριθμούς, καθώς και τους αριθμούς στη λίστα των ορισμάτων. Χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση COUNT για να βρείτε τον αριθμό των καταχωρήσεων σε ένα αριθμητικό πεδίο μιας περιοχής ή ενός πίνακα αριθμών. Για παράδειγμα, μπορείτε να εισαγάγετε τον παρακάτω τύπο για την καταμέτρηση των αριθμών στην περιοχή A1:A20: =COUNT(A1:A20). Σε αυτό το παράδειγμα, αν πέντε από τα κελιά στην περιοχή περιέχουν αριθμούς, το αποτέλεσμα είναι 5.


Σύνταξη
COUNT(τιμή1; [τιμή2]; ...)

Η σύνταξη της συνάρτησης COUNT περιλαμβάνει τα παρακάτω ορίσματα:

τιμή1    Υποχρεωτικό. Το πρώτο στοιχείο, αναφορά κελιού ή περιοχή όπου θέλετε να καταμετρήσετε αριθμούς.

τιμή2; ...    Προαιρετικό. Μέχρι 255 πρόσθετα στοιχεία, αναφορές κελιού ή περιοχές όπου θέλετε να καταμετρήσετε αριθμούς.



Επιστρέφει τον αριθμό των ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών.

Σύνταξη
DAYS(ημερομηνία_λήξης; ημερομηνία_έναρξης)

Η σύνταξη της συνάρτησης DAYS περιλαμβάνει τα παρακάτω ορίσματα.

Ημερομηνία_λήξης    Υποχρεωτικό. Τα ορίσματα ημερομηνία_έναρξης και ημερομηνία_λήξης είναι οι δύο ημερομηνίες μεταξύ των οποίων θέλετε να μάθετε πόσες ημέρες παρεμβάλλονται.

Ημερομηνία_έναρξης    Υποχρεωτικό. Τα ορίσματα ημερομηνία_έναρξης και ημερομηνία_λήξης είναι οι δύο ημερομηνίες μεταξύ των οποίων θέλετε να μάθετε πόσες ημέρες παρεμβάλλονται.



Επιστρέφει τον αριθμό για τις πλήρεις εργάσιμες ημέρες που μεσολαβούν ανάμεσα στις ημερομηνίες των ορισμάτων ημερομηνία_έναρξης και ημερομηνία_λήξης. Στις εργάσιμες μέρες δεν συμπεριλαμβάνονται τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες. Χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση NETWORKDAYS για να υπολογίσετε παροχές σε εργαζόμενους οι οποίες βασίζονται στις ημέρες που εργάστηκαν σε μια συγκεκριμένη περίοδο.

Συμβουλή:  Για να υπολογίσετε τον αριθμό των πλήρων εργάσιμων ημερών μεταξύ δύο ημερομηνιών χρησιμοποιώντας παραμέτρους για να υποδείξετε ποιες και πόσες από τις ημέρες αντιστοιχούν σε Σαββατοκύριακα, χρησιμοποιήστε τη συνάρτηση NETWORKDAYS.INTL.

Σύνταξη
NETWORKDAYS(ημερομηνία_έναρξης; ημερομηνία_λήξης; [αργίες])

Η σύνταξη της συνάρτησης NETWORKDAYS περιλαμβάνει τα παρακάτω ορίσματα:

Ημερομηνία_έναρξης    Υποχρεωτικό. Μια ημερομηνία που αντιπροσωπεύει την ημερομηνία έναρξης.

Ημερομηνία_λήξης    Υποχρεωτικό. Μια ημερομηνία που αντιπροσωπεύει την ημερομηνία λήξης.

Αργίες    Προαιρετικό. Μια προαιρετική περιοχή με μία ή περισσότερες ημερομηνίες που δεν πρέπει να περιληφθούν στο ημερολόγιο εργασίας, όπως οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές ή οι κινητές αργίες. Η λίστα μπορεί να είναι μια περιοχή κελιών που περιέχει τις ημερομηνίες ή μια σταθερή πίνακα των σειριακών αριθμών που αντιπροσωπεύουν τις ημερομηνίες.



Επιστρέφει το σειριακό αριθμό της τρέχουσας ημερομηνίας. Ο σειριακός αριθμός είναι ο κωδικός ημερομηνίας και ώρας που χρησιμοποιείται από το Excel σε υπολογισμούς ημερομηνίας και ώρας. Εάν η μορφή του κελιού ήταν Γενική πριν από την εισαγωγή της συνάρτησης, το Excel αλλάζει τη μορφή του κελιού σε Ημερομηνία. Εάν θέλετε να προβάλετε το σειριακό αριθμό, πρέπει να αλλάξετε τη μορφή κελιού σε Γενική ή σε Αριθμός.

Η συνάρτηση TODAY είναι χρήσιμη όταν πρέπει να εμφανίζεται η τρέχουσα ημερομηνία σε ένα φύλλο εργασίας, ανεξάρτητα από το πότε ανοίγετε το βιβλίο εργασίας. Επίσης, είναι χρήσιμη για τον υπολογισμό χρονικών διαστημάτων. Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι κάποιος γεννήθηκε το 1963, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τύπο για να βρείτε την ηλικία του ατόμου στα φετινά γενέθλιά του:

= YEAR( TODAY())-1963

Αυτός ο τύπος χρησιμοποιεί τη συνάρτηση TODAY ως όρισμα για τη συνάρτηση YEAR για τη λήψη του τρέχοντος έτους και, στη συνέχεια, αφαιρεί το 1963, αποδίδοντας την ηλικία του ατόμου.


Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib