Post Page Advertisement [Top]





Υπολογίστε κινητούς μέσους όρους με το Excel, εύκολα και με λίγα κλικ

Πριν εξηγήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πολύ χρήσιμη λειτουργία του Excel, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ακριβώς τι είναι ο "κινητός μέσος όρος (ΚΜΟ)". Σύμφωνα με τη Wikipedia, ο ΚΜΟ χρησιμοποιείται κυρίως στους χρηματιστηριακούς δείκτες και αποτελείται από το μέσο όρο των κλεισιμάτων μιας μετοχής με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Είναι σημαντικό εργαλείο της τεχνικής ανάλυσης. Για παράδειγμα ο «κινητός μέσος των 5 ημερών», είναι ο μέσος όρος των κλεισιμάτων μιας μετοχής τις τελευταίες 5 χρηματιστηριακές ημέρες. Ουσιαστικά, οι κινητοί μέσοι όροι είναι οι μέσοι όροι πολλαπλών υποσυνόλων που ομαδοποιούνται σε ένα μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων. Αυτός ο τύπος μέσου όρου περιγράφεται ως "κινούμενος" επειδή καθώς νέες ομάδες δεδομένων προστίθενται στο σύνολο δεδομένων, ο μέσος όρος υπολογίζεται εκ νέου (και επομένως διαρκώς αυξομειώνεται).

Προσδιορισμός του κινητού μέσου όρου ενός συνόλου δεδομένων με το Excel

1. Πρώτα, κάντε κλικ στην καρτέλα Δεδομένα του Excel. Η καρτέλα Δεδομένα προσφέρει διαφορετικές επιλογές για χειρισμό, ανάλυση ή οπτικοποίηση δεδομένων.

2. Στην ενότητα Ανάλυση, κάντε κλικ στην Ανάλυση δεδομένων. Αυτή η ενέργεια θα ανοίξει ένα παράθυρο που παραθέτει τις διάφορες λειτουργίες ανάλυσης που μπορούν να εκτελεστούν.



3. Επιλέξτε τις περιοχές εισόδου και εξόδου δεδομένων και στη συνέχεια, εισάγετε το προτιμώμενο διάστημα ή τον αριθμό των τιμών που περιλαμβάνονται ανά υποσύνολο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από το Excel να οπτικοποιήσει τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας ένα γράφημα επιλέγοντας το αντίστοιχο πλαίσιο της φόρμας. Μόλις είστε έτοιμοι, πατήστε στο ΟΚ.





Οι κινητοί μέσοι όροι των δεδομένων υπολογίζονται αυτόματα στη στήλη εξόδου. Ενδέχεται να εμφανιστούν ορισμένα σφάλματα #Δ/Υ για υποσύνολα με ανεπαρκή δεδομένα για την ολοκλήρωση των επιλεγμένων διαστημάτων.


Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib