Post Page Advertisement [Top]





Από τη στιγμή που το Excel απέκτησε τη δυνατότητα άντλησης δεδομένων χρηματιστηρίου στα υπολογιστικά φύλλα του, τα κρυπτονομίσματα συμπεριλήφθηκαν επίσης στο σύνολο δεδομένων που μπορεί να ανακτήσει. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να αντλήσετε τα τρέχοντα δεδομένα για 5 κρυπτονομίσματα. Σημειώστε πάντως, ότι αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο με συνδρομή Microsoft 365.

Ποια κρυπτονομίσματα είναι διαθέσιμα για άντληση δεδομένων στο Excel?

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να αντλήσετε δεδομένα για τα παρακάτω κρυπτονομίσματα:

⦾ Bitcoin (BTC)
⦾ Bitcoin Cash (BCH)
⦾ Litecoin (LTC)
⦾ Ripple (XRP)
⦾ Ethereum (ETH)


Αντλώντας δεδομένα:
Το πρώτο που πρέπει να φτιάξετε είναι η λίστα με τα κρυπτονομίσματα που θέλετε να παρακολουθείτε. Γράψτε τους κωδικούς των κρυπτονομισμάτων που επιθυμείτε, σε διαδοχικά κελιά το ένα κάτω από το άλλο. 

Σημείωση: Η εισαγωγή της κατάλληλης ονομασίας για κρυπτονομίσματα γινεται σε συνδυασμό με ένα νόμισμα αναφοράς, πχ το Ευρώ ή το Δολάριο. Δηλαδή στη λίστα σας δεν θα γράψετε απλά BTC για το Bitcoin, αλλά BTC/EUR ή απλά BTCEUR, όπως στο παράδειγμα της παρακάτω εικόνας:


Στη συνέχεια δημιουργήστε μερικές στήλες στον πίνακα για τα βασικά οικονομικά στοιχεία που θέλετε να παρακολουθείτε για κάθε κρυπτονόμισμα. Στο παράδειγμά μας, βάλαμε τις στήλες: Τιμή, Τελευταία Συναλλαγή, Μεταβολή %, Προηγούμενο Κλείσιμο, Χαμηλό 52 Εβδομάδων και Υψηλό 52 Εβδομάδων, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα:


Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τη λίστα των κρυπτονομισμάτων, να κάνετε κλικ στην καρτέλα Δεδομένα του Excel και στη συνέχεια στο κουμπί Stocks:


Αν έχετε γράψει σωστά τους κωδικούς των νομισμάτων, θα δείτε ένα σύμβολο "τράπεζας" στα αριστερά κάθε κρυπτονομίσματος και μόλις κάνετε κλικ σε κάποιο κελί της λίστας σας, εμφανίζεται ένα κουμπάκι στα δεξιά του.


Πατώντας αυτό το κουμπάκι μπορείτε να επιλέξετε τους δείκτες που σας ενδιαφέρουν, έναν τη φορά, για το συγκεκριμένο νόμισμα


Στο παράδειγμά μας, θα επιλέξουμε τους δείκτες που έχουμε στις στήλες του πίνακά μας, με την ίδια σειρά: Price, Last Trade Time, Change (%), Previous Close, 52 Week Low και 52 Week High. Με κάθε επιλογή μας, βλέπουμε τα κελιά στα δεξιά να συμπληρώνονται αυτόματα.


Μόλις συμπληρώσουμε όλες τις στήλες του πρώτου νομίσματος, μπορούμε απλά να αντιγράψουμε τις στήλες "Τιμή" μέχρι "Υψηλό 52 Εβδομάδων" και στις υπόλοιπες γραμμές του πίνακα ώστε να μη χρειαστεί να επιλέγουμε όλους τους δείκτες για όλα τα νομίσματα. Ο πίνακας θα συμπληρωθεί αυτόματα με τις σωστές τιμές για κάθε κρυπτονόμισμα.


Όποτε θέλετε να ενημερώσετε όλες τις τιμές του πίνακα, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ στην καρτέλα Δεδομένα του Excel και στη συνέχεια στο κουμπί Ανανέωση Όλων:




Μπορείτε φυσικά να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες του Excel και να διαμορφώσετε την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα του πίνακα δεδομένων σας όπως επιθυμείτε.



Αν θέλετε να αναπτύξουμε για εσάς μία custom εφαρμογή στο Excel που θα αντλεί δεδομένα κρυπτονομισμάτων ή μετοχών και στη συνέχεια θα εφαρμόζει υπολογισμούς ή/και κώδικα μακροεντολών σύμφωνα με τις οδηγίες/προδιαγραφές σας, επικοινωνήστε μαζί μας!


Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib