Post Page Advertisement [Top]





Εφαρμογή κοστολόγησης προϊόντων για καφετέριες. Βρείτε εύκολα το κόστος και το κέρδος για κάθε ρόφημα

Περιγραφή εφαρμογής - απλές οδηγίες χρήσης:



Καρτέλα Υλικών
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιείτε στα προϊόντα σας αποθηκεύονται εδώ. Μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο υλικόκάνοντας κλικ στο κουμπί πάνω δεξιά. 

Για κάθε υλικό:

1. Το ID του υλικού εισάγεται αυτόματα από την εφαρμογή

2. Επιλέξτε μία κατηγορία υλικού, πχ καφέδες, ζάχαρη, γάλατα. Εσείς ορίζετε τις διαθέσιμες και κατηγορίες και μπορείτε να προσθέσετε νέες κατηγορίες υλικών εύκολα χρησιμοποιώντας την ειδική λίστα κατηγοριών υλικών

3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το υλικό

4. Πληκτρολογήστε την τιμή στην οποία αγοράζετε το υλικό

5. Πληκτρολογήστε την ποσότητα στην οποία αγοράζετε αυτό το υλικό

6. Επιλέξτε τις μονάδες στις οποίες αγοράζετε αυτό το υλικό

7. Επιλέξτε τις μονάδες στις οποίες χρησιμοποιείτε αυτό το υλικό. Συχνά αγοράζουμε τα υλικά μας σε διαφορετικές μονάδες από τις μονάδες που τα χρησιμοποιούμε. Για παράδειγμα, αγοράζουμε ζάχαρη με το κιλό και τη χρησιμοποιούμε σε γραμμάρια. Η εφαρμογή σας βοηθά να μετατρέψετε εύκολα από τις μονάδες αγοράς στις μονάδες χρήσης ώστε οι κοστολογήσεις σας να είναι πάντα ακριβείς.

8. Το κόστος ανά μονάδα χρήσης υπολογίζεται αυτόματα από την εφαρμογή με την προϋπόθεση ότι έχετε εισάγει την αντιστοιχία των μονάδων στον ειδικό πίνακα μετατροπής μονάδων που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εάν η μονάδα αγοράς είναι ίδια με τη μονάδα χρήσης, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα μετατροπών, η εφαρμογή θα κάνει αυτόματα τον υπολογισμό του κόστος ανά μονάδα χρήσης.





Καρτέλα Προϊόντων
Όλα τα προϊόντα σας αποθηκεύονται εδώ. Μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο προϊόν κάνοντας κλικ στο κουμπί πάνω δεξιά. Αυτό θα σας μεταφέρει στη φόρμα κοστολόγησης (εξηγείται παρακάτω) και εκεί μπορείτε να προσθέσετε όλες τις πληροφορίες και τα συστατικά του προϊόντος.

Στήλες του πίνακα προϊόντων:
1. Το ID του προϊόντος εισάγεται αυτόματα από την εφαρμογή

2. Κατηγορία προιόντος: επιλέγετε την κατηγορία στην οποία ανήκει κάθε προϊόν σας, πχ ζεστοί καφέδες, κρύοι καφέδες, τσάι, smoothies κ.α. Υπάρχει λίστα κατηγοριών στην οποία μπορείτε να προσθέτετε εύκολα νέες κατηγορίες. 

3. Σημειώσεις: οδηγίες και άλλες σημειώσεις ανά προϊόν (προαιρετικό)

4. Κόστος προϊόντος: υπολογίζεται αυτόματα από την εφαρμογή αμέσως μόλις ορίσετε τα υλικά κάθε προϊόντος στη φόρμα κοστολόγησης

5. Τιμή πώλησης: προστίθεται στη φόρμα κοστολόγησης. Είναι ένα προαιρετικό πεδίο

6. Κέρδος: υπολογίζεται αυτόματα μόνο αν προσθέσετε μια τιμή πώλησης

Εάν κάνετε διπλό κλικ στο όνομα ενός προϊόντος, ανοίγει στη φόρμα κοστολόγησης ώστε να μπορείτε να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες και τα υλικά του. Αν κάνετε αλλαγές σε κάποιο από αυτά, αποθηκεύετε εκ νέου το προϊόν σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα φίλτρα του πίνακα για αναζήτηση, φιλτράρισμα και ταξινόμηση των προϊόντων.




Φόρμα κοστολόγησης
Εδώ δημιουργείτε και κοστολογείτε τα προϊόντα σας.

Διαδικασία κοστολόγησης ενός νέου προϊόντος:
1. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το προϊόν σας

2. Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία ανήκει

3. Πληκτρολογήστε σημειώσεις (προαιρετικά)

4. Κόστος προϊόντος: υπολογίζεται αυτόματα με βάση τα υλικά που προσθέτετε στη "συνταγή" του προϊόντος

5. Τιμή πώλησης: πληκτρολογήστε την τιμή πώλησης του προϊόντος. Προαιρετικό πεδίο

6. Κέρδος: υπολογίζεται αυτόματα μόνο αν προσθέσετε μια τιμή πώλησης

Προσθέστε Συστατικά / Υλικά κάνοντας κλικ στο κουμπί στο κέντρο-δεξιά της φόρμας:
Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το κουμπί ανοίγει μια αναδυόμενη φόρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναπτυσσόμενη λίστα για να επιλέξετε ένα συστατικό ή να αρχίσετε να πληκτρολογείτε το όνομα του συστατικού. Η λίστα θα σας δείξει όλα τα συστατικά που ταιριάζουν ενώ πληκτρολογείτε. Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε και κάντε κλικ στο OK. Το υλικό και οι πληροφορίες του προστίθεται αυτόματα στη φόρμα κοστολόγησης. Το μόνο που χρειάζεται να συμπληρώσετε είναι η ποσότητα που χρησιμοποιείτε από το επιλεγμένο υλικό στη συνταγή του προϊόντος σας και τυχόν προαιρετικές σημειώσεις για το συγκεκριμένο υλικό. Μπορείτε να διαγράψετε ένα υλικό που προστέθηκε κατά λάθος, κάνοντας διπλό κλικ στο X στα δεξιά κάθε γραμμής του πίνακα.

Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση επάνω δεξιά. Το προϊόν αποθηκεύεται / ενημερώνεται στον πίνακα προϊόντων.




Καρτέλα μονάδες και μετατροπές
Χρησιμοποιήστε αυτήν την καρτέλα για να προσθέσετε τις μονάδες που επιθυμείτε να είναι διαθέσιμες στις αναδυόμενες λίστες της εφαρμογής. Όταν προσθέτετε μια νέα μονάδα, γίνεται άμεσα διαθέσιμη για επιλογή σε όλες τις λίστες.

Επίσης, χρησιμοποιήστε αυτήν την καρτέλα για να προσθέσετε νέες μετατροπές μονάδωνΜε την αγορά της εφαρμογής θα βρείτε μερικές έτοιμες μετατροπές και είναι εύκολο να προσθέσετε τις δικές σας.

Για να προσθέσετε μια νέα μετατροπή μονάδας: κάντε κλικ στο πρώτο κενό κελί της λίστας και επιλέξτε τη μονάδα από την οποία θέλετε να μετατρέψετε. Εάν η επιθυμητή μονάδα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, πρέπει να την προσθέσετε πρώτα στον πίνακα διαθέσιμων μονάδων στα αριστερά. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μονάδα στην οποία θα μετατρέψετε και τέλος πληκτρολογήστε την αναλογία. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μετρατρέψετε από κιλά σε γραμμάρια, στην πρώτη στήλη θα επιλέξετε Κιλά, στη δεύτερη στήλη θα επιλέξετε Γραμμάρια και στη τρίτη στήλη θα γράψετε την αναλογία τους, τον αριθμό 1000. Ίσως χρειαστεί να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο για να βρείτε πιο ειδικές μετατροπές μονάδων που μπορεί να χρειαστείτε. Οι σωστές αναλογίες στις μετατροπές μονάδων είναι πολύ σημαντικές για τη σωστή κοστολόγηση των προϊόντων σας.

Με την παραγγελία της εφαρμογής θα παραλάβετε δύο αρχεία. Το ένα περιέχει  demo δεδομένα ώστε να κάνετε άφοβα τις δοκιμές σας και το άλλο είναι άδειο ώστε να το θέσετε σε κανονική λειτουργία μόλις ολοκληρώσετε τις δοκιμές σας. 

Για να ρυθμίσετε το άδειο αρχείο πριν τη χρήση, η προτεινόμενη διαδικασία έχει ως εξής:

1. Προσθέστε τις μονάδες και τις μετατροπές μονάδων που θα χρειαστείτε. Στην πορεία θα μπορείτε φυσικά να προσθέτετε νέες μετατροπές, όποτε χρειάζεται.

2. Προσθέστε τα υλικά σας τις τιμές, ποσότητες και μονάδες αγοράς καθώς και τη μονάδα στην οποία χρησιμοποιείτε το κάθε υλικό.

3. Προσθέστε, συνθέστε και κοστολογείστε τα προϊόντα σας με τη φόρμα κοστολόγησης.


Η εφαρμογή παρέχεται στην τιμή των 100 ευρώ εφάπαξ, χωρίς ετήσια ή άλλα κόστη. Μπορείτε να παραγγείλετε την εφαρμογή με την ασφάλεια συναλλαγών του Paypal πατώντας στο παρακάτω κουμπί παραγγελίας και να την παραλάβετε σύντομα στο email σας, ή στέλνοντας ένα μήνυμα στο apps@customexcelapps.com


Μιας και πρόκειται για εφαρμογή Excel, μπορεί να παραμετροποιηθεί περαιτέρω σύμφωνα με τις ανάγκες και προδιαγραφές σας. Σε αυτή την περίπτωση στείλτε μας ένα μήνυμα πριν την παραγγελία σας.

Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib