Post Page Advertisement [Top]


Μια εφαρμογή για όσους κάνουν χειροποίητες κατασκευές και θέλουν να γνωρίζουν ακριβώς το κόστος παραγωγής τους καθώς και την ιδανική τιμή πώλησης των προϊόντων τους.

Η εφαρμογή Excel αποτελείται από 3 βασικές ενότητες: κοστολόγηση των υλικών που χρησιμοποιείτε στις παραγωγές σας, κοστολόγηση των προϊόντων που παράγετε και βάση δεδομένων των αποθηκευμένων κοστολογήσεών σας.


1. Κοστολόγηση υλικών



Εδώ κάνετε την κοστολόγηση των υλικών που χρησιμοποιείτε στα προϊόντα σας. Μπορείτε να προσθέσετε νέα υλικά (πατήστε το κουμπί Συν στην επάνω αριστερή γωνία), να διαγράψετε υλικά (κάντε διπλό κλικ στο X στα δεξιά κάθε υλικού) ή να αλλάξετε τα δεδομένα των υπαρχόντων υλικών. 

Για κάθε νέο υλικό πληκτρολογείτε ένα όνομα, εισάγετε την ποσότητα που αγοράζετε, μετά εισάγετε τις μονάδες που αγοράζετε, μετά την τιμή αγοράς και, στη συνέχεια, εισάγετε τις μονάδες στις οποίες χρησιμοποιείτε το υλικό στις παραγωγές σας. 

Η εφαρμογή θα υπολογίσει αυτόματα το κόστος ανά μονάδα για κάθε υλικό και στη συνέχεια θα το χρησιμοποιήσει κάθε φορά που προσθέτετε αυτό το υλικό σε μία παραγωγή σας, ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιείτε. 

Για παράδειγμα, αν δείτε το πρώτο υλικό του παραπάνω πίνακα: Αγοράζετε 25 κομμάτια "Cardstock Neenah 80 lb" για €6,29 και το χρησιμοποιείτε σε τεμάχια (25 χρήσεις). Το κόστος ανά τεμάχιο είναι €0,251600. Ένας εναλλακτικός τρόπος για το ίδιο πράγμα θα ήταν να το προσθέσετε ως "1 πακέτο" του "Cardstock Neenah 80 lb" για €6,29, αλλά δεδομένου ότι 1 πακέτο έχει 25 κομμάτια, ο αριθμός χρήσεων θα εξακολουθούν να είναι 25 και το κόστος ανά μονάδα που χρησιμοποιείτε θα εξακολουθεί να είναι €0,251600. 

Για κάποια υλικά που είναι δύσκολο να υπολογιστεί η χρήση και το κόστος τους, χρησιμοποιήστε τον όρο "Χρήσεις" στη στήλη "Χρησιμοποιείται σε". Για παράδειγμα, η κόλλα K Gina Connect:  Αγοράζετε 1 σωληνάριο του K Gina Connect Glue για €5,99 και διαρκεί για 200 χρήσεις. Έτσι, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε αυτό το υλικό, κοστίζει €0,029950. Όταν κοστολογείτε ένα προϊόν, εάν δηλώσετε ότι θα χρησιμοποιήσετε αυτήν την κόλλα 3 φορές, τότε το κόστος του υλικού θα είναι €0,029950 X 3 = €0,08985. Μη διστάσετε να προσθέσετε / διαγράψετε / ενημερώσετε οτιδήποτε σε αυτόν τον πίνακα και να τον κάνετε όσο το δυνατόν ακριβέστερο πριν ξεκινήσετε την κοστολόγηση των προϊόντων σας. 

Εάν αλλάξει η τιμή ενός υλικού, ή το αγοράσετε σε διαφορετική ποσότητα από πριν, ή υπάρχουν αλλαγές στον αριθμό των χρήσεων, πρέπει να ενημερώσετε τον πίνακα υλικών, ώστε οι αποθηκευμένες κοστολογήσεις προϊόντων που χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή το υλικό ή οι μελλοντικές κοστολογήσεις σας που θα το χρησιμοποιήσουν, να είναι ακριβείς. Όταν αλλάζετε μια τιμή / ποσότητα / χρήσεις ενός υλικού, δεν χρειάζεται να ενημερώσετε εσείς τις αποθηκευμένες κοστολογήσεις σας. Εάν ανοίξετε μια κοστολόγηση που περιέχει το ενημερωμένο υλικό, η κοστολόγηση θα ενημερωθεί αυτόματα και θα είναι ακριβής. Μόνο σε περίπτωση αλλαγών στη στήλη μονάδων "χρησιμοποιείται σε", πρέπει να ελέγξετε αν πρέπει επίσης να ενημερώσετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε στις αποθηκευμένες κοστολογήσεις σας. Για παράδειγμα, εάν αλλάξετε τις μονάδες "χρησιμοποιείται σε" του Sequins 5mm, από "κομμάτια" σε "κουταλάκια του γλυκού", τότε πρέπει να ελέγξετε αν η ποσότητα του συγκεκριμένου υλικού που χρησιμοποιείται σε κάποιες κοστολογήσεις χρειάζεται ενημέρωση. Μπορείτε να έχετε ένα υλικό πολλαπλές φορές στον πίνακα κοστολόγησης υλικών  (χρησιμοποιώντας ελαφρώς διαφορετικά ονόματα σε κάθε εγγραφή). Για παράδειγμα, οι μίνι χάντρες Sequins 5mm θα μπορούσαν να υπήρχαν σε μία εγγραφή ως υλικό που χρησιμοποιείται σε "τεμάχια" και να έχετε άλλη μία εγγραφή στην οποία θα χρησιμοποιείται σε "κουταλάκια του γλυκού". Στη συνέχεια, απλώς θα επιλέγετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην παραγωγή κάθε προϊόντος σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: αποφύγετε τη μετονομασία υλικών αφού χρησιμοποιηθούν ήδη στην κοστολόγηση προϊόντων. Εάν μετονομάσετε ένα υλικό που χρησιμοποιείται ήδη στις κοστολογήσεις, θα πρέπει να ανοίξετε ξανά τις κοστολογήσεις που το περιέχουν μία προς μία, να επιλέξετε ξανά το υλικό με το νέο του όνομα και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε ξανά την κάθε κοστολόγηση. 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα υλικό πολλές φορές και στην περίπτωση που το αγοράζετε από διαφορετικούς προμηθευτές σε διαφορετικές τιμές. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να προσθέσετε το όνομα του προμηθευτή στο όνομα υλικών, για παράδειγμα, Sprinkles (Amazon), οπότε θα είναι πιο εύκολο να το επιλέξετε όταν κοστολογείτε.


2. Κοστολόγηση Προϊόντων


Χρησιμοποιήστε αυτό το φύλλο για να πραγματοποιήσετε τις κοστολογήσεις των προϊόντων σας. Ακολουθήστε τα βήματα 1 έως 4 για να ολοκληρώσετε κάθε κοστολόγηση και όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευσης για να καταχωρήσετε την κοστολόγησή σας στη βάση δεδομένων, ώστε να μπορείτε να την ανοίξετε ξανά για προβολή ή ενημέρωση. 

Αρχικά, πληκτρολογείτε ένα όνομα για το προϊόν και στη συνέχεια τον αριθμό των τεμαχίων που θα παράγετε με τα υλικά και τις ποσότητες που θα επιλέξετε στο επόμενο βήμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μικρό κουμπί συν στα αριστερά του πίνακα 1, για να προσθέσετε υλικά. Χρησιμοποιήστε την αναπτυσσόμενη λίστα για να επιλέξετε υλικά και για κάθε ένα, πρέπει να πληκτρολογήσετε μόνο την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα το κόστος ανά μονάδα και το συνολικό κόστος ανά υλικό.

Στο (προαιρετικό) βήμα 2, ορίζετε την επιθυμητή αμοιβή σας ανά ώρα και τον χρόνο (σε λεπτά) που απαιτείται για την ολοκλήρωση αυτής της παραγωγής. 

Στο βήμα 3, εισάγετε τα πραγματικά ή εκτιμώμενα σταθερά ετήσια κόστη σας και όσα γενικά έξοδα σχετίζονται με τις παραγωγές σας. 

Μερικά παραδείγματα είναι: το κόστος των εργαλείων σας ανά έτος, η κατανάλωση ρεύματος ανά έτος, το κόστος διαδικτύου που σχετίζεται με αυτή σας τη δραστηριότητα, κ.α. Δημιουργήστε και αλλάξτε αυτόν τον πίνακα σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες και τα κόστη σας. 

Μπορείτε να καταργήσετε ένα στοιχείο κάνοντας διπλό κλικ στο X στα δεξιά ή να προσθέσετε νέα κάνοντας κλικ στο  μικρό κουμπάκι με το "συν" στην επάνω αριστερή γωνία του πίνακα. 

Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε πινέλα στις κατασκευές σας, θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος τους σε αυτόν τον πίνακα. Αν για παράδειγμα αγοράζετε ένα πινέλο 10 ευρώ και σας διαρκεί για δύο χρόνια, τότε το ετήσιο κόστος του συγκεκριμένου πινέλου είναι €5. 

Μπορείτε να εισάγετε μία γραμμή στον πίνακα για κάθε εργαλείο και να κοστολογήσετε το κάθε ένα ξεχωριστά, είτε να εισάγετε μία γραμμή "Κόστος εργαλείων" και να εισάγετε μία εκτίμηση για το συνολικό ετήσιο κόστος τους. Όσο μεγαλύτερη η ακρίβεια του πίνακα, τόσο πιο ακριβές θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της κοστολόγησής σας. 

Τέλος, πρέπει να προσθέσετε τον συνολικό (όλων των διαφορετικών προϊόντων που παράγετε) ετήσιο όγκο πωλήσεων (σε τεμάχια), ώστε η εφαρμογή να μπορεί να υπολογίσει τα σταθερά κόστη ανά τεμάχιο. 

Ο αριθμός του όγκου πωλήσεων μπορεί να είναι αρχικά μια πρόβλεψη/εκτίμηση και αργότερα να αντικατασταθεί από την πραγματική τιμή. 

Το τελευταίο βήμα είναι να πληκτρολογήσετε το επιθυμητό ποσοστό κέρδους σας και στη συνέχεια η εφαρμογή θα σας παρουσιάσει την προτεινόμενη τιμή πώλησης. Μην ξεχάσετε να πατήσετε το κουμπί Αποθήκευση ώστε η κοστολόγησή σας να  αποθηκευθεί στη βάση δεδομένων για μελλοντική χρήση. 


3. Βάση Δεδομένων

Αυτός ο πίνακας φιλοξενεί όλες τις κοστολογήσεις που αποθηκεύετε. Μπορείτε να ανοίξετε ξανά μία κοστολόγηση κάνοντας διπλό κλικ στο κελί "Όνομα Προϊόντος". 

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε μία κοστολόγηση κάνοντας διπλό κλικ στο κουμπί X στα δεξιά κάθε εγγραφής. Κάθε φορά που ανοίγετε μία κοστολόγηση, οποιοδήποτε υλικό έχει ενημερωμένο κόστος (για παράδειγμα μία αλλαγή τιμής),  ενημερώνει αυτόματα και ολόκληρο το κόστος του προϊόντος. 

Κάθε φορά που κάνετε αλλαγές στα σταθερά κόστη (Βήμα 3 της κοστολόγησης), οι κοστολογήσεις στη βάση δεδομένων ενημερώνονται αυτόματα. Τα σταθερά κόστη δεν ορίζονται ανά προϊόν αλλά είναι ίδια για όλες τις παραγωγές σας, οπότε δεν χρειάζεται να τα εισάγετε κάθε φορά.


Η εφαρμογή παρέχεται στην εφάπαξ τιμή των 60 ευρώ και δεν υπάρχουν ετήσια ή άλλα κόστη. Μπορείτε να την παραγγείλετε με την ασφάλεια συναλλαγών του Paypal πατώντας στο παρακάτω κουμπί παραγγελίας και να την παραλάβετε άμεσα στο email σας, ή στέλνοντας ένα μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας. 


Σημείωση: Η εφαρμογή παρέχεται επίσης και σε ροζ αποχρώσεις, στην ίδια τιμή!


Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib