Post Page Advertisement [Top]





Ιδανική εφαρμογή κοστολόγησης προϊόντων και παραγγελιών, για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μίγματα-βάσης, όπως ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, κρεπερί, ακόμη και πιτσαρίες.

Τα βασικά βήματα της εφαρμογής είναι:
1. Εισαγωγή των υλικών παραγωγής στην εφαρμογή
2. Δημιουργία μιγμάτων - βάσης
3. Δημιουργία προϊόντων που χρησιμοποιούν τις βάσεις
4. Κοστολόγηση μεμονωμένων προϊόντων
5. Κοστολόγηση παραγγελιών


1. Εισαγωγή των υλικών παραγωγής στην εφαρμογή


Στο φύλλο "ΥΛΙΚΑ" της εφαρμογής, δημιουργείτε και ενημερώνετε όποτε χρειάζεται τον πίνακα των υλικών που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή των βάσεων και των προϊόντων σας. Επειδή συχνά αγοράζουμε ένα υλικό σε μονάδα μέτρησης διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας, έχουμε προβλέψει να γίνεται αυτόματη μετατροπή και κοστολόγηση από τις μονάδες αγοράς στις μονάδες χρήσης. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να σημειώνετε τον προμηθευτή κάθε υλικού για εύκολη αναφορά. Όταν αλλάξει κάτι σε ένα υλικό, όπως για παράδειγμα ή ποσότητα αγοράς ή/και η τιμή του, κάνετε την αντίστοιχη ενημέρωση στον πίνακα υλικών και αυτόματα ενημερώνονται όλες οι συνταγές που περιέχουν το συγκεκριμένο υλικό.


2. Δημιουργία μιγμάτων - βάσης



Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσουμε τα μίγματα τα οποία χρησιμοποιούμε ως βάσεις για τα προϊόντα μας. Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε δύο μίγματα, ένα για 15 μπισκότα και ένα για 30. Οι συνταγές των μιγμάτων είναι ίδιες, απλά αλλάζουν οι ποσότητες. Φυσικά μπορείτε να έχετε απεριόριστα μίγματα μέσα στην εφαρμογή, από τα οποία να παράγετε απεριόριστο αριθμό παραλλαγών για τα προϊόντα σας. Όταν θέλετε να δημιουργήσετε ένα νέο μίγμα βάσης, επιλέγετε την ονομασία του και μετά συμπληρώνετε τον αριθμό των υλικών που περιέχει καθώς και τον αριθμό τεμαχίων που μπορεί να παράγει. Στη συνέχεια επιλέγετε το κάθε υλικό από την αναδυόμενη λίστα και ορίζετε την ποσότητα του υλικού στη συνταγή του μίγματος.


3. Δημιουργία προϊόντων που χρησιμοποιούν τις βάσεις


Στην καρτέλα ΠΡΟΪΟΝΤΑ δημιουργούμε και αποθηκεύουμε όλες τις συνταγές των προϊόντων μας. Όταν δημιουργούμε ένα νέο προϊόν, συμπληρώνουμε το όνομά του, επιλέγουμε το μίγμα βάσης που χρησιμοποιεί και συμπληρώνουμε τον αριθμό των έξτρα υλικών του (μπορεί να είναι από μηδέν, έως όσα επιθυμείτε). Η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα τη συνταγή της βάσης που επιλέξαμε και εμείς επιλέγουμε μόνο τα έξτρα υλικά και ορίζουμε τις ποσότητές τους. Από αυτή τη στιγμή το νέο προϊόν που δημιουργήσαμε είναι έτοιμο για κοστολόγηση και επίσης μπορεί να ενταχθεί στην κοστολόγηση των παραγγελιών.


4. Κοστολόγηση μεμονωμένων προϊόντων


Σε αυτή την καρτέλα κάνετε τις κοστολογήσεις των διαφορετικών προϊόντων. Σε γενικές γραμμές η κοστολόγηση γίνεται μία φορά όταν δημιουργούμε ένα προϊόν και μετά μόνο όταν υπάρχει αλλαγή στην τιμή κάποιου υλικού ή κάποιου άλλου κόστους. Για αυτό και η εφαρμογή παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε την κοστολόγηση ενός προϊόντος και να την ξανά-ανοίγετε όποτε χρειάζεται για επεξεργασία, προβολή ή εκτύπωση. Την πρώτη φορά που θα κοστολογήσετε ένα προϊόν σας, επιλέγετε το προϊόν από την αναδυόμενη λίστα και στη συνέχεια εισάγετε τους διάφορους παράγοντες κόστους ανά παρτίδα παραγωγής, όπως για παράδειγμα το κόστος εργατικών, συσκευασίας, επιμερισμένα γενικά έξοδα, ή άλλα κόστη. Η εφαρμογή υποστηρίζει μέχρι 10 διαφορετικά κόστη σε αυτή την ενότητα. Τέλος συμπληρώνετε το επιθυμητό περιθώριο κέρδους και η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα την προτεινόμενη τιμή πώλησης καθώς και το κέρδος σας ανά παρτίδα αλλά και ανά τεμάχιο.


5. Κοστολόγηση παραγγελιών


Στο φύλλο ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ μπορείτε να υπολογίσετε με εύκολο και γρήγορο τρόπο το κόστος και την προτεινόμενη τιμή πώλησης μιας ολόκληρης παραγγελίας προϊόντων. Επιλέγετε το προϊόν από την αναδυόμενη λίστα και ορίζετε την ποσότητα παραγγελίας. Προσθέτετε το προϊόν στην παραγγελία σας και επαναλαμβάνετε μέχρι να προστεθούν όλα τα προϊόντα της παραγγελίας. Προαιρετικά, μπορείτε να εισάγετε και ποσοστό έκπτωσης στο σύνολο της παραγγελίας. Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία, μπορείτε να την εκτυπώσετε ή να την αποθηκεύσετε σε μορφή αρχείου PDF. 


Πίνακες της εφαρμογής



Στο τελευταίο φύλλο της εφαρμογής μπορείτε να ορίσετε τις μονάδες μέτρησης που είναι διαθέσιμες στις διάφορες αναδυόμενες λίστες της εφαρμογής, να προσθέσετε προμηθευτές υλικών, καθώς και να ορίσετε αντιστοιχήσεις για τις μετατροπές των υλικών από τις μονάδες αγοράς στις μονάδες χρήσης. 



Βίντεο της εφαρμογής

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την διαδικασία, από τη δημιουργία ενός υλικού μέχρι την κοστολόγηση μιας παραγγελίας στο παρακάτω σύντομο βίντεο. Σαν παράδειγμα, θέλουμε να κοστολογήσουμε ένα νέο προϊόν, μπισκότα με ζαχαρόπαστα σε συσκευασία 10 τεμαχίων. Στην αρχή δημιουργούμε το υλικό που δεν υπάρχει ήδη στη βάση των υλικών μας (ζαχαρόπαστα) και μετά δημιουργούμε ένα μίγμα για 10 μπισκότα. Χρησιμοποιούμε το νέο μίγμα και το νέο υλικό και δημιουργούμε το νέο προϊόν. Στη συνέχεια το κοστολογούμε και τέλος το εντάσσουμε σε μία κοστολόγηση παραγγελίας.


Η τιμή της εφαρμογής είναι 120 ευρώ εφάπαξ, χωρίς ετήσια κόστη ή κόστος ανά χρήστη / άδεια. Μπορείτε να την παραγγείλετε με την ασφάλεια του PayPal, πατώντας στο παρακάτω κουμπί παραγγελίας και να την παραλάβετε στο email σας, έτοιμη προς χρήση.


Επειδή πρόκειται για εφαρμογή Excel, μπορεί να παραμετροποιηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και επιθυμίες σας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας ώστε να μας στείλετε το μήνυμά σας.


Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib