Post Page Advertisement [Top]



Τι είναι τα αρχεία ASCII και πώς μπορείτε να τα παράγετε με εύκολο τρόπο χρησιμοποιώντας το Excel της Microsoft;

Τι είναι τα αρχεία ASCII

Πρόκειται για ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν χαρακτήρες κειμένου σε ειδική μορφή και χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συσκευών ή/και συστημάτων λογισμικού.

Τα αρχικά σημαίνουν American Standard Code for Information Interchange και ο σχεδιασμός τους ξεκίνησε τη δεκαετία του 1940. Η πρώτη τους επίσημη υλοποίηση έγινε διαθέσιμη τη δεκαετία του 1960 και από τότε η χρήση τους είναι ευρύτατη μέχρι και σήμερα.

Ένα συχνό παράδειγμα στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι η μετάβαση από ένα εμπορικό πρόγραμμα παλαιότερης τεχνολογίας σε ένα νεότερο. Τα αρχεία του παλιού προγράμματος (πχ πελατολόγιο) εξάγονται σε μορφή ASCII και εισάγονται αυτόματα στο νέο πρόγραμμα, ελαχιστοποιώντας έτσι το χρόνο μετάβασης αλλά και τα ανθρώπινα σφάλματα. 

Τυπική μορφή ενός αρχείου ASCII για ανταλλαγή πληροφοριών


Η διάδοση των αρχείων ASCII ήταν τόσο μεγάλη στη διάρκεια των ετών, ώστε ενέπνευσαν ακόμη και καλλιτέχνες που δημιούργησαν όμορφες εικόνες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χαρακτήρες ASCII, τη λεγόμενη ASCII art:

 


Πηγή: newatlas.com/digital-art-ascii/48251/


Excel και αρχεία ASCII

Το Excel είναι το ιδανικό εργαλείο όταν θέλετε να παράγετε και να επεξεργάζεστε αρχεία ASCII. Παρέχει πολλούς αυτοματισμούς που κάνουν την εργασία με τα ASCII εύκολη υπόθεση και συνεπώς σας κερδίζει χρόνο και χρήματα!

Είναι ήδη διαθέσιμη αυτόματη εφαρμογή Excel ειδικά για τους σκοπούς ανταλλαγής πληροφοριών με το ΤΕΑΥΦΕ, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε στην τιμή των 60 ευρώ εφάπαξ. Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, έχουμε αναπτύξει εφαρμογή Excel που αυτοματοποιεί τη δημιουργία οποιουδήποτε αρχείου ASCII και μπορείτε να την προμηθευτείτε στην τιμή των 50 ευρώ εφάπαξ.

Οι παραπάνω εφαρμογές δεν έχουν ετήσια κόστη ή κόστη ανά άδεια χρήσης και μπορείτε να τις προμηθευτείτε στέλνοντας ένα μήνυμα από τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας.






Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib