Post Page Advertisement [Top]



Το εκπληκτικό εργαλείο visual reporting της Microsoft συνεργάζεται άριστα με το Excel και παράγει πολύ χρήσιμες και όμορφες αναφορές!


Το Power BI είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο από τη Microsoft με το οποίο μπορείτε να παράγετε γραφικές απεικονίσεις των δεδομένων ώστε να έχετε καλύτερη εικόνα της επιχείρησης και των διαδικασιών της αλλά και να λαμβάνετε στοχευμένες αποφάσεις.

Το PBI μπορεί να συνδεθεί με πάρα πολλές εναλλακτικές πηγές δεδομένων, σχεδόν με όλες τις τεχνολογίες βάσεων δεδομένων αλλά και με πηγές όπως... το Facebook. Μπορείτε για παράδειγμα να κατεβάσετε σε έναν πίνακα τα στοιχεία όλων των αναρτήσεων που έχετε κάνει στο προφίλ σας!

Στο παρόν άρθρο θα δούμε ένα απλό παράδειγμα σύνδεσης του Excel με το Power BI και τη σύνθεση μερικών βασικών συστατικών από τα πολλά εργαλεία reporting που παρέχει η εφαρμογή.

Αρχικά ετοιμάσαμε έναν πίνακα με demo δεδομένα στο Excel:


Ο πίνακας περιέχει τις υποθετικές πωλήσεις και τους νέους πελάτες μιας επιχείρησης ανά ημερομηνία και χώρα, για ένα έτος. Σημειώστε πως για να γίνει η σύνδεση του πίνακά σας με το PBI θα πρέπει η περιοχή των δεδομένων σας να έχει μορφοποιηθεί ως Πίνακας του Excel (διαλέγετε όλα τα δεδομένα σας και επιλέγετε το μενού Insert στο Excel (Εισαγωγή) και μετά Table (Πίνακας).

Η σύνδεση με το Power BI ξεκινά με το κουμπί Get Data και είναι πάρα πολύ απλή:


Βρίσκετε το αποθηκευμένο αρχείο Excel που περιέχει τα δεδομένα σας και μετά επιλέγετε τον πίνακα 1:

Κάποιος που έχει μια μικρή έστω εξοικείωση με τα Pivot Tables ή με πιο σύγχρονα εργαλεία του Excel όπως τα Power Pivots και το Power Query, θα μπορέσει να ετοιμάσει μια βασική αναφορά σε λίγα λεπτά. Απλά επιλέγετε το γράφημα που θέλετε να συμπεριλάβετε στην αναφορά σας και τις στήλες που θα περιέχει. Τα υπόλοιπα είναι κυρίως θέμα μορφοποίησης (χρώματα, τίτλοι κτλ). Πατώντας στο ρολό στην ενότητα Visualizations ανοίγετε το μενού μορφοποίησης. 


Δείτε μια βασική αναφορά που ετοιμάσαμε πολύ σύντομα, στην πρώτη επαφή μας με το Power BI:


Πατώντας σε κάποια στήλη ενός γραφήματος, όλα τα υπόλοιπα γραφήματα προσαρμόζονται στην επιλογή μας. Για παράδειγμα, πατώντας στο κομμάτι "Ελλάδα" της πίτας, όλα τα υπόλοιπα γραφήματα δείχνουν τα δεδομένα που αφορούν μόνο την επιλεγμένη χώρα:




Με λίγη προσπάθεια και εξοικείωση θα μπορέσετε να εμπλουτίσετε τις αναφορές σας και να απεικονίσετε με ακρίβεια και αισθητική τη στατιστική ανάλυση της επιχείρησής σας.



Μπορείτε να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση του Power BI από εδώ.

Κάντε click εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας

Bottom Ad [Post Page]

ΠΡΟΣΟΧΗ: αν παραγγείλετε μέσω PayPal, παραλαμβάνετε την εφαρμογή στο email σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!

Σημείωση: όλες οι αναγραφόμενες τιμές των εφαρμογών δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%



CustomExcelApps.gr - Thomas Biziouras
Υπηρεσίες Πληροφορικής και Διαδικτύου
Ρήγα Φερραίου 10 - Γρεβενά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 159570218000
ΑΦΜ: 122067270 - ΔΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΩΝ



| Designed by Colorlib